SUITE ABOUT

ME

Na 2 studies te hebben afgerond (HBO Textiel in 2000 en een Master aan de kunstacademie in 2002), ben ik naar Curacao vertrokken om daar bij een reclamebureau te werken (en te leren duiken). Na ruim een jaar ging ik terug naar NL en werd ik binnen een paar weken gebeld door Endemol; of ik mee wilde werken aan een TV serie op Curacao. Ze zochten een creatief iemand die daar de weg en alle winkels kende. Dus zat ik weer voor 3,5 maand op Curacao, in het Art Department voor de TV serie De Erfenis:-) Het was keihard werken en nauwelijks slapen, maar ik kon hier alles in kwijt; m'n creativiteit, logisch nadenken, improviseren, shoppen, creëeren, stylen, hard werken, kortom; ik had mijn passie en droombaan gevonden. Mijn liefde voor dit vak was geboren. Alles viel op z'n plek.

Terug in NL heb ik 10 jaar gewerkt voor heel veel nederlandse tv series en een aantal films en commercials. In 2005 heb ik op de set van de tv serie Evelien mijn grote liefde Florian ontmoet. Hij verving mij, omdat ik even uitgeschakeld was vanwege een hersenschudding. Ik kwam even kijken op de set en hij kwam de trap aflopen. We keken elkaar aan en hebben elkaar nooit meer laten gaan. We deden regelmatig producties samen en in 2009 woonden we een jaar in een oude school, boven de set van Spangas, een kinderserie die wij samen deden en die nog steeds draait. Ik werd daar zwanger en we moesten nadenken wie zou stoppen met dit werk (want je kan dit alleen maar 24/7 doen en niet part time). Tot een week voor de geboorte werkten we samen aan de tv serie 'Rembrandt en ik' en daarna hebben we onze dochter Bobbie regelmatig meegenomen naar de set. Lag ze in een hoekje van de set te slapen of zat ze op schoot bij een regisseur. Na een paar maanden ging ik bij 10DAYS werken, het modebedrijf van mijn zus en haar compagnon. Zij waren net een eigen lifestyle merk begonnen en ik mocht meehelpen dit merk neer te zetten. Dat was een geweldige tijd, waar we ongelofelijk hard gewerkt hebben, ontdekt hebben en veel bereikt hebben. Bijna 10 jaar was ik onderdeel van dit mooie merk. Toen gaf mijn lichaam aan dat het klaar was en besloot ik een sabattical te nemen, om te leren ontspannen en mijn lichaam en geest weer in balans te krijgen.

THE BRAND

Begin maart 2020 had ik mijn businessplan af voor een creatieve studio waar ik oa mensen en merken wilde samenbrengen voor mooie concepten. Maar toen kwam corona en kon ik dit nog net stopzetten. Aan het begin van de 1e lockdown werden alle opdrachten van Florian gecancelled, waardoor hij voor het eerst in z'n leven geen werk had. Dat was totaal nieuw voor ons als gezin, dus we namen het ervan! Elke dag samen ontbijten, samen huiswerk maken, samen lunchen, samen spelletjes spelen en samen avondeten. Daarnaast hebben we (vooral Flo) een tiny house gemaakt in de achtertuin, hebben we 2 x per week ritjes gedaan voor de voedselbank, boodschappen gedaan voor oude mensen en verder nagedacht over de toekomst en onze business.

Wat kan nog wél, wat is de boodschap van deze periode en hoe kunnen we daarop inspelen? Ik bedacht wat ik kon gaan doen zonder investering, dus besloot ik me in te schrijven bij de KVK als interior stylist/designer onder de naam SUITE PARADISE (spreek uit: sweet paradise). Die naam had ik jaren geleden al bedacht en vond ik nog steeds mooi. Ik had meteen een aantal mooie styling opdrachten en werd daar heel blij van:-)

Daarnaast kreeg ik ideeën voor de 'branding' van een aantal producten. Een goede vriendin hielp met het ontwerpen van mijn logo's en het werd zo mooi!! Ik hou enorm van branding, dus ik zag al overal mijn logo op en begon gewoon wat uit te proberen. Mijn voorliefde voor mooie hotels wilde ik hier ook in laten terugkomen: mijn producten moeten eruit zien alsof je ze hebt 'meegenomen' uit een mooi hotel:-) Dus badjassen en badmatten moesten daaraan voldoen.

Ik ging op zoek naar een borduuratelier in de buurt en kwam terecht bij een enorm lieve man, met een heel leven aan ervaring. Ik begon met het laten borduren van een aantal theedoeken en was gelijk verliefd op het resultaat!

Door de lockdown ben ik internet gaan afstruinen op zoek naar pruducten in mooie kwaliteiten als linnen, wafelkatoen en canvas (want ik wilde in eerste instantie geen nieuwe producten gaan produceren, maar bestaande producten een 'suite paradise leven' geven) en bestelde ik van alles 1 exemplaar en als het aan mijn 'eisen' voldeed, bestelde ik meer en bracht ik het naar 'Harm Borduur'. Alles werd nog mooier met een geborduurd logo erop, dat geeft zo veel klasse! En blijft mooi, ook na het wassen.

Ik postte de eerste producten op mijn suite paradise instagram en kreeg gelijk positieve reacties en bestellingen. Hoe leuk!

Het tiny house dat we in de 1e lockdown gebouwd hadden werd een mini showroom voor mijn producten, de koelkast hing vol briefjes met bestellingen, het huis stond vol dozen met voorraad en bestellingen, het leek soms wel een postkantoor. Ik was eigenlijk nu al toe aan een webshop en een klein kantoor/atelier.

Een goede vriendin wilde voor mij een webshop maken (had ze nooit eerder gedaan, dus heeft zich hier helemaal in verdiept) en heeft dit zo goed gedaan! En wat scheelt dit veel administratie! Wow het begint gewoon ECHT te worden!

En toen kwam ook mijn droompand op mijn pad. Ik wist het meteen: dit is het! Hier kan ik alles in kwijt, precies op de manier die ik gevisualiseerd had. (Ik had al maanden een zoekopdracht uitstaan, maar niks voldeed aan wat ik zocht). De lieve eigenaresse voelde mijn energie en koos mij uit om de nieuwe huurder te worden!

SUITE PARADISE heeft het woord SUITE in zich, dat voor mij staat voor hotelkamer, maar ook stijlkamer. Het pand moest vooral veel stijlkamers hebben, je moet meegenomen worden in verschillende werelden, die ook steeds kunnen veranderen en meebewegen. En weer viel alles op zijn plek.

Vanaf januari '21 heb ik [ samen met mijn liefde:-) ] het hele pand aangepakt en omgetoverd tot een voor mij perfect paradijs. Een plek waar je kan vergaderen, koffie kan drinken, kan logeren in 1 van de 2 slaapkamers/ DOUXE showrooms, kan shoppen, een ruimte kan huren voor je event of gewoon kan 'zijn'. 

Dit alles heb ik kunnen realiseren en daar ben ik echt trots op. Maar wat begon als een liefde- en passievolle droom, eindigde in een rollercoaster, waar ik niet meer blij van werd. En dan kan ik blijkbaar net zo plotseling stoppen met iets als dat ik ermee begon en kijk ik met een grote glimlach en SUITE MEMORIES terug op deze POP UP :-> [om het vooral positief te blijven zien].

De naam SUITE PARADISE blijft voorlopig bestaan, al mag ik daaronder geen kussens meer maken [met dank aan een groot duits bedrijf 'Paradies', dat mij aanklaagde vanwege een verwarring die zou kunnen ontstaan tussen hen en suite paradise. Ik nam mijn verlies, want in je eentje vechten tegen een degelijk duits bedrijf, vond ik a waste of time & energy. Ik neem nu de tijd om een nieuwe invulling te bedenken voor S.P.

Wordt vervolgd. 

SUITE PEOPLE, dat is iedereen die mij gesteund heeft op welke manier dan ook. Dat ben jij! DANK je wel voor je lieve berichtjes, je tags, je aankopen, je vertrouwen, je bezoek, je samenwerking, enz. Zonder jou geen suite paradise!

SUITE STUDIO// SUITE ATELIER//SUITE OFFICE// SUITE SHOWROOM// SUITE STAY//// SUITE POP UP [JULI 2020-DEC 2021] .

LIEFS PIEN